De Microsoft Office Vaardigheidstesten

Een goede kennis van Microsoft Office. Je leest het waarschijnlijk op elk cv. Want iedere sollicitant beweert vlot te zijn met Microsoft-programma’s zoals Excel, Word, PowerPoint, Outlook en Access. En dat is goed nieuws, want de persoon die uiteindelijk met de job aan de haal gaat, moet er elke dag mee aan de slag. Efficiënt werken met die programma’s betekent dus tijdwinst. En time is money! Maar schat een kandidaat zijn kennis van Microsoft Office wel juist in? Met de Microsoft Office Vaardigheidstesten van BestBuro ontdek je het vóór je iemand aanwerft. Het resultaat? Je vindt de m/v met de juiste softwarekennis voor de job en bespaart jezelf veel tijd, geld en frustratie!

Hoe werkt het?

Wil je weten hoe efficiënt een kandidaat werkt met Microsoft Office-programma’s? Dan onderwerpen wij hem voor jou aan een test. We bespreken vooraf samen de context waarin de sollicitant de programma’s moet gebruiken en bakenen de domeinen af – Outlook-taken, Excel-lijsten, Word-sjablonen, enzovoort – die relevant zijn voor de job. Met die informatie stellen wij een test op maat op. Verwacht dus geen standaardtestje, maar een uitgebreide en aangepaste toets die precies meet wat je wilt weten.

Geen score

Het resultaat van een test? Dat is meestal een score op tien. Maar wat betekent zo’n cijfer? Hoe moet je het interpreteren? Daarom is het resultaat van onze test geen cijfer, maar een verslag. Daarin lees je precies welke Office-vaardigheden een kandidaat al bezit en op welke vlakken hij nog stappen moet zetten om 100 procent efficiënt met Office-programma’s te werken.  

Opleidingstraject

BestBuro is ook je partner om de tekortkomingen in de softwarekennis van een goede kandidaat weg te werken. Wij stellen op basis van de testresultaten een opleidingstraject op maat voor met korte- en/of langetermijndoelstellingen. Is het opleidingstraject afgelopen? Dan onderwerpen wij de kandidaat – die ondertussen je nieuwe medewerker is – aan een nieuwe test. Zo heb je een duidelijk beeld van de vooruitgang en ben je zeker dat hij/zij efficiënt met Microsoft Office-programma’s werkt!

 

Contacteer ons voor meer informatie